Γιατί οι ξένοι τρίτων χωρών καθώς και Ευρωπαίοι πολίτες ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για την Κύπρο

Ξένοι τρίτων χωρών καθώς και Ευρωπαίοι πολίτες ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για την Κύπρο και συγκεκριμένα για να μεταναστεύσουν ή να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στην Κύπρο κατά τελευταία χρόνια.

Επιχειρήσεις μεγάλα ονόματα του εξωτερικού όπως,  η MTN, η Ocean Basket, η εξαγορά του Mall of Cyprus και Mall of Engomi από την εταιρεία νοτιο-αφρικανικών συμφερόντων Atterbury Group, ο όμιλος Carlson Rezidor με την ανέγερση Radisson Blu Hotels στην Κύπρο, η εξαγορά της Remedica από την Ascendis Health, η εξαγορά των δραστηριοτήτων της Laureate Education στην Ιταλία και Κύπρο (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο) από την Galileo Global Education, η δραστηριοποίηση των εταιρειών Wargaming, Sykes, Amdocs, 3CX και Nielsen καθώς και πολλές άλλες πολυεθνικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στη Κύπρο ιδρύοντας κυπριακές εταιρείες. Η Κύπρος είναι μια αναγνωρισμένη δικαιοδοσία και κατατάσσεται στην 33η θέση από 167 χώρες στον Δείκτη Ευημερίας Legatum, ο οποίος λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως ο πλούτος, η οικονομική ανάπτυξη, η εκπαίδευση, η υγεία, η προσωπική ευημερία και η ποιότητα ζωής.

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που αυξάνουν τη δημοτικότητα της Κύπρου ως προς την ίδρυση κυπριακών εταιρειών καθώς και προς την μετεγκατάσταση ξένων από τρίτες χώρες καθώς και από Ευρωπαίους πολίτες.

Η ευκολία επιχειρηματικής δραστηριότητας της Κύπρου και η σύσταση κυπριακών εταιρειών.

Η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων βρίσκεται στο επίκεντρο της αναπτυξιακής στρατηγικής της Κύπρου. Η επενδυτική δραστηριότητα στην Κύπρο έχει παρουσιάσει σταθερή ανάπτυξη τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, καθώς η Κύπρος τοποθετείται ως κόμβος για τις επιχειρήσεις.

Η Κύπρος έχει προοδευτικούς νόμους, ελκυστικό φορολογικό καθεστώς, εργατικό δυναμικό υψηλής ειδίκευσης έχει τα ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες με τα άλλα κράτη της ΕΕ και το νόμισμα της όπως στις πλείστες ευρωπαικές χώρες είναι το ευρώ.

Η διαδικασία σύστασης μιας Κυπριακής εταιρείας είναι απλή και μια κυπριακή εταιρεία μπορεί να συσταθεί εντός μίας εβδομάδας.

Τοποθεσία 

Η Κύπρος ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ευρισκόμενη στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων παρέχει μια ασφαλή πύλη για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Ασία, ενώ προσφέρει σε μη ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες δυνατότητες για επενδύσεις στην Ευρώπη.

Εύκολη πρόσβαση σε μόνιμη κατοικία και φορολογική κατοικία και φορολογικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος

Η Κύπρος είναι φημισμένη για τις ηλιόλουστες μέρες, τη λαμπερή θάλασσα, τις αμμώδεις λευκές και καθαρές παραλίες και τη μεσογειακή κουζίνα της. Οι ξένοι υπήκοοι μπορούν να λάβουν Άδειες Μόνιμης Διαμονής στην Κύπρο για επένδυση 300.000 ευρώ εντός δύο μηνών. Δεν υπάρχουν απαιτήσεις γλώσσας και χρειάζεται μόνο να επισκέπτεστε την Κύπρο κάθε δύο χρόνια για να διατηρήσετε την κατάστασή σας. Η Άδεια Μόνιμης Διαμονής στην Κύπρο ισχύει εφ’ όρου ζωής και μπορεί να μεταβιβαστεί σε εξαρτώμενα άτομα.

Όσοι επιλέγουν να γίνουν φορολογικοί κάτοικοι Κύπρου μπορούν επίσης να ελαχιστοποιήσουν ή ακόμη και να εξαλείψουν τον φόρο εισοδήματος. Οι φορολογικοί κάτοικοι Κύπρου που έχουν την φορολογική τους κατοικία στην Κύπρο λαμβάνουν πληθώρα φορολογικών πλεονεκτημάτων, συμπεριλαμβανομένου της απαλλαγής του φόρου επί των κερδών που προκύπτουν από τη διάθεση των επενδύσεων, την απαλλαγή του φόρου επί των παγκόσμιων εισοδημάτων από μερίσματα και τόκους για φυσικά πρόσωπα που έχουν την φορολογική κατοικία τους στην Κύπρο μέχρι και 17 χρόνια  και απαλλαγή από φόρους περιουσίας, απαλλαγή από φόρους στην μεταφορά περιουσίας, απαλλαγή από φόρους στις περιπτώσεις δωρεάς περιουσίας και απαλλαγή από φόρους κληρονομιάς.

Ελκυστικό φορολογικό σύστημα

Οι εταιρείες στην Κύπρο πληρώνουν ενιαίο εταιρικό φόρο 12,5%, ο οποίος είναι ένας από τους χαμηλότερους εταιρικούς φορολογικούς συντελεστές στην Ευρώπη, ενώ εξακολουθεί να συμμορφώνεται με τα πρότυπα και τις οδηγίες της ΕΕ και να βρίσκονται στη «λευκή λίστα» του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης – ΟΟΣΑ. Η Κύπρος έχει επίσης πρόσβαση σε ένα εκτεταμένο δίκτυο περισσότερων από 60 συμβάσεων διπλής φορολογίας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Αφρικής, του Λουξεμβούργου, της Σιγκαπούρης, του Μαυρικίου, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ευέλικτες τραπεζικές επιλογές και τραπεζικός λογαριασμός στην Κύπρο

Ο κυπριακός τραπεζικός τομέας έχει αναδειχθεί ισχυρός, πλήρως ανακεφαλαιοποιημένος και καλά ρυθμισμένος από την οικονομική κρίση. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν περισσότερες από 40 κυπριακές και διεθνείς τράπεζες στην Κύπρο. Ωστόσο, ο τραπεζικός λογαριασμός μιας  εταιρείας με έδρα την Κύπρο μπορεί να διαχειρίζεται και από άτομα που βρίσκονται εκτός Κύπρου

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στην περίπτωση που ενδιαφέρεστε να δραστηριοποιηθείτε στην Κύπρο καθώς και για να μοιραστείτε οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε σχετικά με το παραπάνω δημοσίευμα

Στοιχεία επικοινωνίας

Tel. No.:+357 22 340000

Email: [email protected]

Σημαντική σημείωση: Ο συγγραφέας αποποιείται ρητά κάθε ευθύνη έναντι οποιουδήποτε ατόμου, οντότητας ή εταιρείας που ενεργεί ή δεν ενεργεί ως συνέπεια οποιασδήποτε εξάρτησης από το σύνολο ή μέρος του περιεχομένου αυτής της δημοσίευσης.

Συνεπώς, κανένα άτομο, οντότητα ή εταιρεία δεν πρέπει να ενεργεί ή να βασίζεται σε οποιοδήποτε θέμα ή πληροφορίες όπως περιέχεται ή υπονοείται σε αυτήν τη δημοσίευση χωρίς να λάβει πρώτα συμβουλές από κατάλληλα καταρτισμένο επαγγελματία ή εταιρεία συμβούλων.