Nέα σχετικά την συμμόρφωση με το Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων

Το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΤΕΕΔΙ) αναλαμβάνει τον σημαντικό ρόλο της επιβολής και της διασφάλισης της συμμόρφωσης των εταιρειών και συνεταιρισμών προς τη νομοθεσία σχετικά με το Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων. Σε αυτό το πλαίσιο, επανεκδίδουμε την ανακοίνωση του του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΤΕΕΔΙ) σε απλή μορφή, με σκοπό την εγρήγορση των εταιρειών και των συνεταιρισμών, προκειμένου να συμμορφωθούν έγκαιρα.

Το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΤΕΕΔΙ), έχει ενημερώσει ότι:

Όλοι οι αξιωματούχοι των εταιρειών και συνεταιρισμών καλούνται να εισέλθουν στο σύστημα της τελικής λύσης μέχρι και την 31η Μαρτίου 2024 και να προβούν στην ενημέρωση του Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων, 

Από την 1η Απριλίου 2024 όλες οι πιο κάτω υπόχρεες ενέργειες θα είναι διαθέσιμες και η μη συμμόρφωση προς αυτές θα επιφέρει χρηματικές επιβαρύνσεις. Οι υπόχρεες διαθέσιμες ενέργειες είναι οι ακόλουθες:

  1. Ενημέρωση Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων
    1. Εντός 45 ημερών από την ημέρα που περιήλθε εις γνώσιν του Οργανισμού ή των αξιωματούχων/συνεταίρων του η αλλαγή των Πραγματικών Δικαιούχων, θα πρέπει να ενημερώνεται το Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων.
    2. Εντός 90 ημερών από την σύσταση ενός νέου Οργανισμού θα πρέπει ο Οργανισμός ή οι αξιωματούχοι/συνεταίροι του να ενημερώνουν το Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων με στοιχεία Πραγματικών δικαιούχων.
  2. Επιβεβαίωση Πραγματικών Δικαιούχων
    1. Από την 01/10 μέχρι και την 31/12 εκάστου έτους οι Οργανισμοί ή οι αξιωματούχοι/συνεταίροι τους θα πρέπει να επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που υπάρχουν στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων.
  3. Αναντιστοιχία
    1. Εντός 30 ημερών από την αποστολή ηλεκτρονικής ειδοποίησης από το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Διανοητικής Ιδιοκτησίας Προς τον Οργανισμό για την ύπαρξη αιτήματος αναντιστοιχίας, ο Οργανισμός ή οι αξιωματούχοι/συνεταίροι του θα πρέπει να προβαίνουν σε ανάλογη ενέργεια στο ηλεκτρονικό σύστημα Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, ως απάντηση προς την ειδοποίηση.

Οι ενέργειες που ανακοινώθηκαν παραπάνω αποτελούν θεμελιώδες κομμάτι της προσπάθειάς να διασφαλιστεί η συμμόρφωση όλων των ενδιαφερόμενων με την ισχύουσα νομοθεσία. Προτρεπονται όλοι οι αξιωματούχοι των εταιρειών και συνεταιρισμών να ανταποκριθούν άμεσα σε αυτήν την ανακοίνωση και να ενεργήσουν σύμφωνα με τις προθεσμίες που έχουν οριστεί. 

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Η προθεσμία για την ενημέρωση του Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων πλησιάζει. Είναι κρίσιμο να υπάρξει άμεση δράση για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση και να αποφευχθούν πιθανές χρηματικές επιβαρύνσεις. Ο οίκος μας είναι στην διάθεση σας για τη διαχείριση αυτής της σημαντικής διαδικασίας. Με την εμπειρία μας μπορούμε να αναλάβουμε την ενημέρωση προς το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Διανοητικής Ιδιοκτησίας με απόλυτη αξιοπιστία και επαγγελματισμό. Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία. 

Στοιχεία επικοινωνίας

Tel. No.:+357 22 340000

Email: [email protected]

Σημαντική σημείωση: Ο συγγραφέας αποποιείται ρητά κάθε ευθύνη έναντι οποιουδήποτε ατόμου, οντότητας ή εταιρείας που ενεργεί ή δεν ενεργεί ως συνέπεια οποιασδήποτε εξάρτησης από το σύνολο ή μέρος του περιεχομένου αυτής της δημοσίευσης.

Συνεπώς, κανένα άτομο, οντότητα ή εταιρεία δεν πρέπει να ενεργεί ή να βασίζεται σε οποιοδήποτε θέμα ή πληροφορίες όπως περιέχεται ή υπονοείται σε αυτήν τη δημοσίευση χωρίς να λάβει πρώτα συμβουλές από κατάλληλα καταρτισμένο επαγγελματία ή εταιρεία συμβούλων.